Pesäpallo
Sotkamon lukion pesäpallokulttuuri juontaa juurensa syvälle sotkamolaiseen perinteeseen. Meillä perinteet kohtaavat modernin opetuksen ja huipputason urheiluvalmennuksen, tarjoten parhaat edellytykset yhdistää opiskelu ja urheilu. Kehitämme urheilijoita yhdessä seurojen ja tärkeimpien sidosryhmien kanssa luomalla polun kohti huippua.
Oletko valmis aloittamaan matkasi kohti urheilu-unelmaasi?
Oletko etsimässä paikkaa, jossa voit kehittää taitojasi urheilun ja koulutuksen parissa?Sotkamon urheilulukio on neljä kertaa palkittu Suomen parhaana urheiluoppilaitoksena. Täällä sinulla on mahdollisuus kehittyä urheilijana ja samalla saada laadukasta koulutusta, joka valmistaa sinut elinikäiseen oppimiseen.
Pesäpallo vankistaa asemaansa Sotkamon urheilulukion painopistelajina
Sotkamon urheilulukiossa pesäpallon suosio kasvaa, ja kasvatamme toimintaa myös kansainväliseen suuntaan. Erinomaiset olosuhteet ja ammattivalmentajien sekä asiantuntijoiden tiimi mahdollistavat korkeatasoisen harjoittelun ja turvallisen ympäristön, jossa saat mahdollisuuden haastaa itsesi ja kehittyä urheilijana sekä menestyä opinnoissasi.
Valmennusfilosofia
Pesäpallovalmennuksen lähtökohta on huomioida urheilijoiden fyysinen ja psyykkinen kehitysvaihe sekä yksilölliset lähtötasot. Keskitymme yksilölliseen kehitykseen ja tavoitteenamme on kehittää kyvykkäitä urheilijoita seurojen ja lajin hyväksi, ei vain menestyviä joukkueita.
Tiesitko, että joka toisesta Sotkamon urheilulukion käyneestä pesäpalloilijasta tulee superpesispelaaja!
Pesäpallovalmennuksen kulmakivet Sotkamon urheilulukiossa
Pesäpallovalmennuksemme perustuu neljään keskeiseen pilariin: fyysinen, lajitaidollinen, lajitaktinen ja psyykkinen harjoittelu. Meidän valmennusprosessimme on suunniteltu edistämään jatkuvaa kehitystä, ja tämä progressiivisuus näkyy sekä harjoittelun sisällöissä että määrissä. Harjoittelun nousujohteisuus takaa, että jokainen urheilija oppii ymmärtämään ja soveltamaan pesäpallovalmennuksen teoreettista mallia, mikä on avainasemassa kehittymisessä kohti tärkeintä tavoitetta: tulla itsensä valmentajaksi.
Pesäpallovalmennuksemme on ulospäinsuuntautunut ja pyrkii aktiivisesti kehittämään valmennuskenttää. Teemme tiivistä yhteistyötä eri sidosryhmien kanssa ja sopeudumme joustavasti toimintaympäristömme tarpeisiin. Valmennuksessamme korostetaan urheilijan kokonaisvaltaista kasvua itsenäiseksi nuoreksi ihmiseksi, ja valmentajamme toimivat myös kasvattajina.
Tule mukaan pesäpalloyhteisöömme
Jos haluat elää ja hengittää pesäpalloa opiskelun ohessa, olemme paikka sinua varten.
Osallistuva asiantuntijuus moniammatillisessa tiimissä
Vuokatti-Ruka urheiluakatemiassa osallistuvan asiantuntijuuden ydin on asiantuntijoiden tiivis yhteistyö urheilijoiden ja valmentajien kanssa. Tämä lähestymistapa sisältää valmennusprosessin syvällisen ymmärtämisen, yhteistyöhön perustuvan tavoitteenasettelun ja toiminnan jatkuvan arvioinnin.
Osallistuvan asiantuntijuuden tavoitteena on edistää urheilijoiden suorituskykyä, harjoittelukykyä ja terveyttä. Samalla se tukee valmentajien ja asiantuntijoiden osaamisen kehittymistä moniammatillisessa tiimissä. Asiantuntijuus parantaa vaikuttavuuttaan, kun asiantuntija tuntee valmentajan ja urheilijan arjen sekä lajin erityispiirteet.
Valmennusprosessissa asiantuntijatukea kohdennetaan urheilijoiden tarpeiden, lajin ja iän mukaan. Toisella asteella painotetaan valmentajien ja opettajien osaamisen kehittämistä ja ryhmämuotoisia urheilijakohtaamisia sekä yksilöllistä ohjausta. Huippuvaiheessa asiantuntijatuki on erityisen räätälöityä ja toteutetaan yhteistyössä lajiliittojen ja huippu-urheiluyksikkön kanssa.
Vuokatti-Ruka urheiluakatemian asiantuntijatiimissä jokaisella jäsenellä on määritelty rooli ja vastuualue, ja valmentaja johtaa koko valmennusprosessia ja siihen liittyvää asiantuntijatiimiä. Tiimiin kuuluu asiantuntijoita muun muassa kaksoisuran, fysiikkavalmennuksen, urheilufysioterapian, lääketieteen, psyykkisen valmennuksen, urheiluravitsemuksen ja paraluokittelun aloilta.
Viikkorytmi
Viikkorytmimme on suunniteltu tukemaan urheilijoiden tasapainoista kehitystä sekä koulussa että urheilussa. Viikkomme rakenne on tarkasti mietitty niin paikallisten kuin ulkopaikkakuntalaisten urheilijoiden tarpeisiin, mahdollistaen joustavan osallistumisen niin oman joukkueen leiriviikonloppuihin kuin omatoimiseen harjoitteluun.
Aamuharjoitukset pidetään tiistaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin tuoden urheilijoiden arkeen vahvan startin päivälle. Illat on varattu ohjatuille treeneille kolme kertaa viikossa (maanantaisin, tiistaisin ja torstaisin), jolloin harjoitellaan sekä ulko- että sisäpeliä ja tehdään oheisharjoituksia. Tämä monipuolinen lähestymistapa varmistaa, että jokainen urheilija saa tarvitsemansa tuen ja ohjauksen niin lajitaidollisessa, fyysisessä kuin taktisessakin valmennuksessa.
Lisäksi tarjoamme kaksi omatoimivuoroa viikossa, jotka mahdollistavat urheilijoille itsenäisen harjoittelun omassa tahdissaan ja kehittymisen omien tavoitteidensa mukaisesti erinomaisissa olosuhteissa.
Harjoitusympäristö
Sotkamon urheilulukion pesäpallovalmennuksessa pääset hyödyntämään Sotkamon ja Vuokatin erinomaisia harjoitusolosuhteita. Lajiharjoittelu toteutetaan ensimmäisellä ja viidennellä jaksolla Sotkamon pesäpallostadionilla ja sen läheisyydessä Hiukan maastossa. Talviharjoittelu järjestetään Vuokatin urheiluopistolla ja Sotkamon lukion tiloissa, mikä mahdollistaa jatkuvan kehittymisen myös kylmemmän kauden aikana.
Lähes kaikki keskeiset harjoituspaikat sijaitsevat Sompalan, jossa monet lukiomme opiskelijat asuvat, välittömässä läheisyydessä, joten välimatkojen kulkemiseen ei mene turhaan aikaa. Asuntola sijaitsee Vuokatin urheiluopiston (VuokattiSport) pihapiirissä. Vuokatti Areena, kuntosali, uimahalli ja testiasema sijaitsevat kaikki samassa pihapiirissä, joten sinulla on mahdollisuus kehittyä ja parantaa taitojasi jatkuvasti.
Sujuva arki Sotkamon urheilulukiossa
Sotkamon urheilulukion arki on suunniteltu tukemaan jokaista opiskelijaamme heidän hyvinvoinnissaan ja menestyksessään. Lukion sujuva arki on monipuolista ja vaatii tasapainoa opiskelun, sosiaalisten suhteiden ja vapaa-ajan välillä. Tarjoamme kattavat tukipalvelut sekä henkilökohtaista neuvontaa kaikilla elämän osa-alueilla, keskittyen erityisesti opiskelun, sosiaalisten suhteiden ja vapaa-ajan tasapainoiseen yhdistämiseen.
Koulupäivämme Sotkamon lukiossa on suunniteltu monipuolisiksi huomioiden opiskelijoidemme erilaiset tarpeet ja elämäntyylit. Tarjoamme joustavat kulkuyhteydet ja tukea jokaisen opiskelijan koulumatkaan, joten monet opiskelijoistamme hyödyntävät julkista liikennettä, kuten busseja, saapuakseen kouluumme helposti ja mukavasti.
Opiskeluhuoltomme on suunniteltu erityisesti tukemaan opiskelijoiden kokonaisvaltaista hyvinvointia ja ne tarjoavat opiskelijoille tukea sekä resursseja opiskelun onnistumiseen. Ymmärrämme, että opiskelijan hyvinvointi on avain menestykseen ja siksi opiskeluhuollon palvelut ovat olennainen osa Sotkamon lukion sujuvaa arkea. Olemme omistautuneet luomaan ympäristön, joka tukee ja rohkaisee jokaista opiskelijaa heidän opintiellään.
Meille voit tulla huoletta läheltä tai kauempaa
Meidän tehtävämme on auttaa sinua suorittamaan lukio-opintosi niin hyvin kuin mahdollista ja pidämme myös kotijoukot kartalla, missä milloinkin mennään. Saat meiltä tarkasti punnitut neuvot ja ohjeet opiskeluun ja elämään. Odotamme innolla, että pääsemme tutustumaan sinuun!
Topi Stillin matka pesäpalloilijana Sotkamon urheilulukiossa
Tutustu Topi Stillin (PattU, Raahe) kokemuksiin Sotkamon urheilulukiossa. Videossa Topi jakaa henkilökohtaisia näkemyksiään ja kokemuksiaan siitä, miten Sotkamon urheilulukio ja Vuokatti-Ruka urheiluakatemia ovat tukeneet hänen kehitystään sekä pesäpalloilijana että opiskelijana. Hän avaa lukion lähestymistapaa urheiluun ja opintoihin, ja sitä miten se on auttanut häntä saavuttamaan tavoitteitaan sekä kentällä että luokkahuoneessa.
Pesäpalloilijoiden akateeminen menestys urheilun ohella
Sotkamon lukiossa painotamme, että lukio-opinnot ja ylioppilaskirjoitukset suoritetaan asianmukaisesti, mikä on keskeistä kokonaisuutemme kannalta. Lukion ja VRUA:n yhteisenä tärkeänä tehtävänä on koordinoida ja yhteensovittaa urheilu ja opiskelu varmistaen, että opiskelijamme voivat loistaa sekä kilpailuissa että opintiellä.
Vuodesta 1991 keräämiemme tilastojen mukaan Sotkamon urheilulukion pesäpalloilijat osoittavat vahvaa suuntautumista korkeakouluopintoihin. Tilastot kertovat, että keskimäärin joka kolmas valmistunut pesäpalloilija siirtyy yliopistoon, kun taas lähes puolet valitsee ammattikorkeakoulun. Kokonaisuudessaan 80 prosenttia pesäpalloilijoistamme jatkaa opintojaan korkeakoulutasolla, mikä kertoo sitoutumisestamme tarjota opiskelijoillemme sekä urheilullisia että akateemisia menestymisen mahdollisuuksia.
Yhteisellä matkalla
Otamme sinut vastaan sellaisena kuin olet. Laadimme yhdessä henkilökohtaisen opintosuunnitelmasi, jolla voit saavuttaa tavoitteesi jatko-opintojasi ajatellen. Pitkän linjan urheilulukiona meillä on vuosikymmenten kokemus lajiharjoittelun ja opiskelun joustavasta sekä tuloksellisesta yhdistämisestä.
Hakuohjeet Sotkamon urheilulukioon
Haaveiletko opiskelusta Sotkamon urheilulukiossa? Haku tapahtuu yhteishaun kautta Opintopolku.fi -sivustolla. Varmista, että asetat toiseksi hakuvaihtoehdoksesi Sotkamon lukion yleislinjan, joka edellyttää vähintään 7,0 keskiarvoa pääsykriteerinä.
Yleislinjalta on mahdollista osallistua Vuokatti-Ruka urheiluakatemian harjoituksiin ja siirtyä myöhemmin lukio-opintojesi aikana urheilulinjalle, mikäli täytät vaadittavat kriteerit. Tämä antaa joustavuutta urheilu- ja opintopolullesi Sotkamon lukiossa.
Kun haet Sotkamon urheilulukioon, muista täyttää opintopolussa urheilijalle suunnatut lisäkysymykset. Nämä kysymykset auttavat meitä ymmärtämään paremmin urheilutaustaasi ja tavoitteitasi.
Jos olet jo aloittanut lukio-opintosi toisessa oppilaitoksessa ja haluat siirtyä Sotkamon urheilulukioon toiselle vuosikurssille, se on myös mahdollista. Valinnoista ilmoitetaan kesäkuussa.
Sotkamon urheilulukion hakukriteerit
Sotkamon urheilulukioon hakeminen perustuu selkeisiin kriteereihin. Minimivaatimuksemme ovat lajiliittopisteet vähintään 2,0, oppilaitospisteet pääsykokeissa vähintään 2,5 sekä lukuaineiden ja liikuntanumeron keskiarvo vähintään 7,3. Nämä kriteerit takaavat, että valitsemme motivoituneita urheilijoita, jotka ovat valmiita sitoutumaan Sotkamon urheilulukion ja Vuokatti-Ruka urheiluakatemian tarjoamaan korkeatasoiseen valmennukseen ja koulutukseen.
Pääsykoe Sotkamon urheilulukion pesäpallolinjalle
Yhteishaussa Sotkamon lukion pesäpallolinjalle ja Vuokatti-Ruka Urheiluakatemiaan hakeneet urheilijat kutsutaan osallistumaan pääsykokeisiin. Pääsykokeet ovat keskeinen osa valintaprosessiamme, ja ne antavat meille mahdollisuuden arvioida jokaisen hakijan urheilullisia valmiuksia. Kutsu pääsykokeisiin lähetetään hakijoille erikseen ja se sisältää kaikki tarvittavat tiedot kokeen suorittamisesta.
Pääsykokeen sisältö
Pääsykokeet Sotkamon lukion pesäpallolinjalle koostuvat lajitaitotesteistä, jotka sisältävät sekä sisä- että ulkopelitaitoja, fysiikkatestejä kuten liikkuvuutta, nopeutta ja kuntopallotestejä, sekä henkilökohtaisen haastattelun. Nämä testit antavat meille kokonaisvaltaisen kuvan jokaisen hakijan urheilullisista kyvyistä ja sopivuudesta pesäpallolinjallemme. Haastattelu auttaa meitä ymmärtämään hakijoiden motivaatiota, tavoitteita ja sitoutumista urheilu-uraansa sekä opintoihinsa.
Sotkamon urheilulukio – Huippuosaamisen tyyssija
Sotkamon urheilulukio on täydellinen yhdistelmä joustavaa opiskelua ja kansainvälisen tason lajiharjoittelua. Hae mukaan vuoden 2024 yhteishaussa ja ota ensimmäinen askel kohti huippuosaamista ja unelmiesi toteutumista. Sotkamon lukio on paikka, jossa tulevaisuuden urheilutähdet ja akateemiset menestyjät kasvavat ja kehittyvät.
Pesäpallolla on tunnetusti pitkät perinteet Sotkamon urheilulukiossa
Sotkamon urheilulukio on tunnettu vahvoista perinteistään pesäpallossa ja vuosien mittaan olemme keränneet kattavia tilastoja pesäpalloilijoidemme suorituksista, jotka kattavat testituloksista ja ennätyksistä pelisuorituksiin ja ylioppilaskirjoitusten tuloksiin.
Tilastomme tarjoavat arvokasta tietoa urheilulukion pesäpallotoiminnan kehityksestä ja menestyksestä. Ne tarjoavat yksityiskohtaisia vertailukohtia ja osoittavat kuinka Sotkamon urheilulukion pesäpalloilijat ovat vuosien saatossa kehittyneet sekä urheilullisesti että akateemisesti. Sotkamon lukion pesäpallotoiminnan pitkät perinteet ja jatkuva kehittäminen heijastavat sitoutumistamme tarjota opiskelijoillemme erinomaiset puitteet niin kentällä kuin opintiellä.
Joka toisesta urheilulukiolaisesta Superpesispelaaja
Pesäpallolla on tunnetusti pitkät perinteet Sotkamon urheilulukiossa ja Kainuun alueella. Sotkamon urheilulukion ja urheiluakatemian pesäpalloilijoita on tilastoitu vuosittain vuodesta 1991 lähtien koko ajan kattavammin, minkä avulla pystytään määrittämään muun muassa jokaisen vuosikurssin testituloksia ja -ennätyksiä, pelitilastoja sekä ylioppilaskirjoitusten menestystä. Kokonaisuus antaa merkittävän faktapankin seurannan ja kehityksen tueksi, mistä voidaan nähdä myös mielenkiintoisia yksityiskohtia ja vertailukohtia.
Urheilulukiosta viisi joukkueellista Superpesispelaajia kaudella 2017
Sotkamon urheilulukioon on hakeutunut vuosittain keskimäärin 22 pesäpalloilijaa, joista kaksi kolmasosaa pääsee vuosittain sisään urheilulukioon. Näin ollen urheilulukion pesäpalloilijoiden määrä on vuosittain noin 43 pesäpalloilijaa.
Vuonna 2017 naisten ja miesten Superpesiksessä pelasi yhteensä 58 entistä tai nykyistä Sotkamon urheilulukion pesäpalloilijaa. Kun tähän lisätään pelaajat, jotka ovat olleet mukana Vuokatti-Ruka Urheiluakatemian piirissä pelaajauransa aikana, kasvaa pelaajamäärä yhteensä 86 kappaleeseen kaudella 2017. Lukujen valossa voidaan leikkimielisesti todeta, että Sotkamon urheilulukion käyneet pelaajat muodostivat yksistään yli viisi joukkuetta ja Vuokatti-Ruka Urheiluakatemian urheilijapolun eri vaiheissa mukana olleet pelaajat yli seitsemän joukkuetta vuoden 2017 naisten ja miesten Superpesiksessä.
Kolmannes jatkaa yliopistoon, lähes puolet ammattikorkeakouluun
Urheilullisen polun lisäksi pesäpalloilijoiden opiskelupolku ja -tulokset ovat nähtävissä vuodesta 1991 lähtien muodostettujen tilastojen avulla. Tilastot näyttävät, että kaikkien vuosikurssien keskiarvon perusteella joka kolmas urheilija jatkaa 2. asteen jälkeen yliopisto-opintoihin ja lähes puolet ammattikorkeakouluun. Yhteensä 80 prosenttia Sotkamon urheilulukion pesäpalloilijoista jatkaa siis opiskelujaan joko alemmassa tai ylemmässä korkeakoulussa.
Vuokatti-Ruka Urheiluakatemiassa lukio-opiskelun ja ylioppilaskirjoitusten asianmukainen suorittaminen on merkittävä seikka kokonaisuutemme kannalta. Urheiluakatemian vastuulla on koordinoida ja yhteensovittaa urheilu ja opiskelu, jotta urheilijat pystyvät menestymään molemmilla osa-alueilla. Jatko-opiskelujen lisäksi pesistelijöiden ylioppilaskirjoituksia on kartoitettu viimeisen noin kymmenen vuoden ajalta. Näiden tilastojen perusteella pystytään toteamaan, että millaisia tuloksia pesäpalloilijat keskimäärin kirjoittavat Sotkamon lukiossa. Tilastoja tarkastellessa nähdään, että pesistyttöjen ylioppilaskirjoitusten keskiarvo on vahva Cum laude approbatur. Poikien tulokset ovat hieman tyttöjen tasoa alhaisempi keskiarvon ollessa Lubenter approbaturin ja Cum laude approbaturin välimaastossa.
Nuorten pesäpallovalmentajia
Reilun 25 vuoden ajanjakson aikana urheilulukion kasvateista 74 urheilijaa eli noin
20 prosenttia on kouluttanut itsensä myös nuorten pesäpallovalmentajaksi (NPV).
Tämän myötä arvokasta pesäpallo-osaamista päästään jakamaan myös tuleville sukupolville, kun urheilijat pysyvät tiiviisti lajinsa parissa.
Monet urheilulukiomme kasvateista ovat saaneet lukuisia Superpesis-tunnustuksia.
Vuoden pelaaja
Jani Komulainen 2004
Roope Korhonen 2011
Antti Hartikainen 2013
Vuoden lyöjäkuninkuus
Roope Korhonen 2017
Vuoden etenijäkuninkuus
Jere Vikström 2017
Vuoden lukkari
Markus Meriläinen 1996, 1997
Jani Komulainen 2006
Kaisa Salmela 2003, 2006, 2008, 2009, 2010, 2012
Noora Patrikainen 2014, 2016
Vuoden tulokas
Markus Meriläinen 1993
Iida Möttönen 2012
Noora Patrikainen 2014
Petrus Puputti 2015
Vuoden pelinjohtaja
Mikko Korhonen 2014, 2015
Karhupesis taitokilpailu on monipuolinen kilpailu, jossa mitataan sisäpelin ominaisuuksien lisäksi henkisenpuolen kestävyyttä. Karhupesis on toiminut kisan pääyhteistyökumppanina 2007 lähtien.
Tytöt
2005 Anu Pulkkinen
2006 Johanna Tallgren
2007 Marjukka Urpelainen
2008 Anne Tolonen
2009 Marjo Järvitalo
2010 Jenna Hakkarainen
2011 Laura Määttä
2012 Laura Määttä
2013 Vilma Leinonen
2014 Saana Sumén
2015 Iina Lehtinen
2016 Jutta Myllyniemi
2017 Roosa Hussa
2018 Sohvi Korhonen
2019 Selina Saarenpää
2020 Salla Tegelberg
2021 Tiia Jokela
Pojat
2005 Harri Savander
2006 Panu Kurkinen
2007 Lauri Kivinen
2008 Jyri Suhonen
2009 Lauri Kivinen
2010 Jari Komulainen
2011 Roni Vartama
2012 Roni Vartama
2013 Saku Hakkarainen
2014 Valentin Ikonen
2015 Topi Korhonen
2016 Valtteri Piirainen
2017 Kalle-Tapio Huusko
2018 Kalle Kuosmanen
2019 Kalle Kuosmanen
2020 Kalle Kuosmanen
2021 Jere Heikkinen
Unskin viistomaila
Unto Väisäsen mukaan nimetty Parhaalle tytölle ja pojalle, joka urheilullisen menestyksen ohella hoitaa koulunkäyntinsä hyvin ja on sekä koulunsa että lajinsa esimerkillinen edustaja.
2001: Kaisa Salmela ja Lauri Suutarinen
2002: Susanna Seppänen ja Mikko Korhonen
2003: Tiina Tolonen ja Juha-Matti Sirviö
2004: Anu Pulkkinen ja Antti Hartikainen
2005: Tanja Kimpimäki ja Immo Rautiainen
2006: Niina Pellonpää ja Kosti Rautiainen
2007: Emmi – Kaisa Raitio ja Jesse Väisänen
2008: Marjukka Urpelainen ja Mikko Kemppainen
2009: Essi Kylli ja Lauri Kivinen
2010: Jenna Hakkarainen ja Tapani Piri
2011: Iida Möttönen ja Niko Korhonen
2012: Määttä Laura ja Vikström Jere
2013: Vilma Leinonen ja Saku Hakkarainen
2014: Henna Juka ja Valentin Ikonen
2015: Noora Patrikainen ja Topi Korhonen
2016: Jutta Myllyniemi ja Riku Niemi
2017: Mari-Ann Lehtinen ja Kalle-Tapio Huusko
2018: Sara-Ella Kemppainen ja Kalle-Tapio Huusko
2019: Senni Korhonen ja Kalle Kuosmanen
2020: Liinu Turpela ja Kalle Kuosmanen
2021: Saaga-Angelia Raudasoja ja Atte Kuosmanen
Pasin Pytty
Pasi Vuorisen mukaan nimetty Tyttö ja poika joukkuepelaajalle, jolla on nöyrä ja kova asenne omaan urheilemiseen. Huomioi ja kannustaa muita. Menestyy niin urheilussa kuin koulussakin. Koulunsa ja lajinsa esimerkillinen edustaja.
2001: Taru Hämäläinen ja Mikko Korhonen
2002: Outi Saksa ja Tommi Nissinen
2003: Tiina Jaaranen ja Pekka Lukkari
2004: Anna-Kaisa Keränen ja Aki Simonen
2005: Piia Pulkkinen ja Harri Savander
2006: Eerika Saarijärvi ja Tuomas Nissinen
2007: Marjukka Urpelainen ja Mikko Sirviö
2008: Anne Tolonen ja Ville Hämäläinen
2009: Marjo Järvitalo ja Viljami Juntunen
2010: Riikka Karppinen ja Petrus Puputti
2011: Essi Saastamoinen ja Niko Sirviö
2012: Keskitalo Nita ja Joni Tervo
2013: Reeta Korhonen ja Valentin Ikonen
2014: Laura Toikkanen ja Valtteri Kiiskilä
2015: Petra Hussa ja Patrik Wahlsten
2016: Mari-Ann Lehtinen ja Roope Haapsalo
2017: Inka Ronkainen ja Aleksi Heikkilä
2018: Roosa Hussa ja Antti Karjaluoto
2019: Sohvi Korhonen ja Juho Jokela
2020: Mette Leskinen ja Konsta Saaranen
2021: Salla Tegelberg ja Niko Tuikka
Nopeus 30m
1. 4,13 Saaga-Angelia Raudasoja (2021)
2. 4,16 Johanna Pirskanen (2020)
3. 4,17 Suvi Korhonen (2011)
4. 4,20 Henna Juka (2013)
5. 4,23 Salla Kilpeläinen (2009)
Kestävyys -Cooper
1. 2910 Mari-Ann Lehtinen (2015)
2. 2870 Vera Vikström (2013)
3. 2850 Jutta Myllyniemi (2014)
4. 2850 Viivi Partanen (2020)
5. 2802 Petra Hussa (2014)
Kuntopallot PYE 1 KG
1. 17,90 Riikka Karppinen (2010)
2. 17,80 Tiia Jokela (2020)
3. 17,50 Tiia Kääriäinen (2014)
4. 17,40 Emmi-Kaisa Raitio (2007)
5. 17,10 Sara-Ella Kemppainen (2016)
Kuntopallot PYT 2 KG
1. 18,00 Inka Koivusalo (2018)
2. 17,50 Saaga-Angelia Raudasoja (2021)
3. 17,30 Marjukka Urpelainen (2008)
4. 17,10 Senni Korhonen (2019)
5. 16,95 Iina Lehtinen (2015)
5. 16,95 Mette Leskinen (2020)
Rinnalleveto
1. 85 Tiia Jokela (2020)
2. 75 Saaga-Angelia Raudasoja (2020)
2. 75 Jenni Matikainen (2006)
2. 75 Emmi-Kaisa Raitio (2006)
3. 72,5 Inka Koivusalo (2018)
3. 72,5 Veera Jääskeläinen (2020)
Penkkipunnerrus
1. 75 Tiia Jokela (2020)
2. 72,5 Petra Laakkonen (2017)
3. 65 Emmi-Kaisa Raitio (2006)
3. 65 Jenni Matikainen (2006)
3. 65 Elina Lassila (2013)
3. 65 Roosa Hussa (2017)
5-loikka
1. 12,50 Saaga-Angelia Raudasoja (2021)
2. 12,42 Johanna Pirskanen (2020)
3. 12,30 Iina Lehtinen (2015)
4. 12,20 Anu Pulkkinen (2004)
5. 12,15 Tiia Jokela (2020)
Nopeus 30m
1. 3,72 Niko Korhonen (2011)
1. 3,72 Topi Korhonen (2013)
3. 3,73 Jere Vikström (2012)
4. 3,74 Lauri Kivinen (2009)
5. 3,76 Antti-Jussi Korhonen (2005)
5. 3,76 Saku Hakkarainen (2012)
Kestävyys -Cooper
1. 3350 Harri Savander (2003)
2. 3350 Jere Vikström (2011)
3. 3240 Matti Vilppola (2012)
4. 3230 Roope Haapsalo (2014)
5. 3220 Joni Levä (2016)
Kuntopallot PYE 3 KG
1. 17,20 Tiiro Olli (2010)
2. 17,10 Jarkko Tuikka (2006)
3. 16,90 Joni Tervo (2011)
4. 16,95 Lauri Kivinen (2009)
5. 16,70 Patrik Wahlsten (2015)
Kuntopallot PYE 1 KG
1. 25,80 Antti Hartikainen (2003)
2. 25,50 Veli-Matti Sigvart (2013)
3. 25,20 Jarkko Tuikka (2007)
4. 25,00 Pekka Rahikainen (2005)
5. 24,80 Lauri Kivinen (2008)
Kuntopallot PYT 2 KG
1. 24,80 Veli-Matti Sigvart (2013)
2. 24,60 Jarkko Tuikka (2007)
3. 24,40 Patrik Wahlsten (2015)
4. 24,20 Olli Tiiro (2010)
5. 24,00 Lauri Kivinen (2009)
Rinnalleveto
1. 130 Joni Tervo (2011)
2. 120 Jarkko Tuikka (2007)
2. 120 Patrik Wahlsten (2015)
4. 115 Antti Hartikainen (2003)
5. 115 Hannu Ikonen (2004)
Penkki
1. 130 Patrik Wahlsten (2015)
2. 120 Joni Tervo (2012)
3. 115 Joni Kinnunen (2004)
3. 115 Panu Puputti (2007)
3. 115 Pekka Rahikainen (2005)
5. 110 Eetu Helanen (2015)
Syväkyykky
1. 180 Joni Tervo (2011)
2. 175 Janne Matikainen (2009)
3. 170 Joni Kinnunen (2004)
3. 170 Patrik Wahlsten (2015)
4. 165 Eemil Härkönen (2017)
5. 160 Eetu Helanen (2015)
5. 160 Jarkko Tuikka (2007)
5. 160 Perttu Westersund (2006)
5. 160 Antti Hartikainen (2003)
5. 160 Joonas Lahti (2017)
5. 160 Saku Partanen (2018)
5-Loikka
1. 1460 Aleksi Rautiainen (2005)
1. 1460 Antti Karjaluoto (2018)
2. 1450 Eemeli Paldanius (2015)
3. 1440 Harri Savander (2004)
3. 1440 Hannu Ikonen (2005)
3. 1440 Valtteri Kiiskilä (2012)
5. 1435 Matias Tervo (2017)
5-Tassu
1. 1540 Antti Karjaluoto (2018)
2. 1535 Misa Märsylä (2016)
3. 1530 Jarkko Tuikka (2007)
3. 1530 Valtteri Kiiskilä (2013)
5. 1520 Hannu Ikonen (2005)